Home Page » Hoekse Lijn

De Hoekse Lijn

De Hoekse Lijn wordt als alles op tijd opgeleverd wordt per 2017 bediend door de RET en dus zullen de treinen van de NS er niet meer rijden. Via de chat van het 3rail forum kwam een beetje spontaan de gedachte opgeborreld om voordat het zover is, foto's te maken van de stations en eventuele andere zaken langs deze lijn. Het resultaat daarvan staat op het 3railforum en op de volgende paginas die bereikbaar zijn via onderstaande links.

De Hoekse Lijn loopt van station Schiedam Centrum tot en met station Hoek van Holland-Strand en is 24 kilometer lang. Bij het maken van de foto's in augustus 2015 was de lijn al in bezit van de RET, maar omdat deze nog niet over het materieel beschikt om over de lijn te rijden, is de NS verzocht om de diensten nog te rijden, totdat de lijn wordt omgebouwd voor het metro-materieel.

Onderstaande fotoserie is gemaakt vanaf station Hoek van Holland-Strand tot en met station Schiedam-Centrum. Ofschoon diverse stations onderweg eigenlijk haltes genoemd moeten worden is toch gekozen om consequent het woord 'station' te gebruiken.

Laatste wijziging van deze pagina: 24 oktober 2015.



Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 24 October 2015.